Закачалката за палта на полицията Метрополитън

За да станеш лондонски таксиметров шофьор се изисква много повече от правилник и телефон. Има тест, за който се твърди,че е най-тежкия в света, наречен Знанието . За да го премине, шофьора трябва да навигира през 25 000 улици на града без карта или помощ от GPS, и да идентифицира всяко туристическо място, без значение колко е неизвестно . Ето и едно от тях :

Грубата желязна кука, висяща до No. 4 на Great Newport Street датира от първите дни на автомобилния трафик. Сградата се намира на ъгъла на хаотично шест-улично кръстовище, и дори с помощта на светофари шофьорите не винаги вярвали на сигнализацията. Така че, били назначени полицаи, които да се намесват от време на време за да наставляват трафика и, ако се случело да е горещ летен ден, имали нужда да закачат някъде тежките си вълнени палта. Номер 4 тъкмо се строяла и имало удобен голям пирон, но след приключване пирона изчезнал.

Удобната закачалка може и да изчезнала, но трафика не, така че на полицаите се наложило да поискат пирона да бъде върнат. Вместо него получили това : здрав модел по поръчка, ясно надписан да се знае за кой е сложен. През годините сградата е ремонтирана, но закачалката си е все тук, продължавайки да предизвиква знанията на таксиджиите 🙂

Сградата . В червеното кръгче е закачалката.
Полицай , направляващ трафика с вълнено палто

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *