Плажа Килайни

Лятото на 2019 г. семейството ни имаше възможността да прекара почти три месеца в Дъблин и ще се опитам да ви разкажа за всичко интересно, популярно или не, в града. Като цяло не бих могла да кажа, че Дъблин ми хареса особено, за разлика от Ирландия като страна. Излезеш ли от града всичко е невероятно красиво, но самият Дъблин не чак толкова… Разбира се, има прекрасни местенца, и сега ще ви разкажа за едно от тях.

Килайни е дълъг, каменист плаж намиращ се до курортния град със същото име, един от най-екслузивните предградия на Дъблин, чиито обитатели включват много ирландски знаменитости. Плажът предлага прекрасни гледки към заобикалящия го каменист бряг, включително остров Далки на север и брега на Брей на юг.

Благодарение на закрита си локация, плажът е популярна точка за плуване. Докато теченията не са много силни, водите стават дълбоки много бързо и дори само на няколко метра от брега може да се окажете на доста дълбоко.

Плажът има малък паркинг, който може да се достигне през тунел под влаковата линия. Най-близките тоалетни са на гарата. Самото пътуване с влака минава покрай брега и може да се насладите на прекрасни гледки.

Места за хапване и магазинчето има в центъра на градчето, което е на няколко стотин метра от плажа.

Въпреки, че беше юли водата беше ужасяващо студено и не знам как изобщо някой влиза да се къпе, но плажа е чудесен за пикник или просто за малко разходка на слънце, когато изобщо има такова в Ирландия 🙂

Очаквайте продължението и не спирайте да пътувате!

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *