Ирландските национални мемориални градини

Тези градини в покрайнините на Дъблин са едни от най-известните мемориални градини в Европа. Посветени са на паметта на 49 400 ирландски войници, които са загинали в Първата световна война. Името на всеки войник е изписано в разкошно илюстрирани ръкописи гранитни библиотеки.

Градините са проектирани от сър Едуин Лютиенс. Плана им е бил одобрен през 1919 г. и бил избран комитет, който да започне да събира средства за строежа им. Обсъждани били различни локации за градините, докато сегашното било дарено през 1929г. Обществения парк и вътрешната мемориална поляна, която съществува и до днес са направени през 1930-те, използвайки труда на бивши войници, по равно от британската и ирландска национални армии.

Мястото на градините лежи до брега на река Лифи, известен като Лонгмедоус. Приблизително е около 50 акра. Местоположението му до реката значи, е е бил важно древно и средновековно място за преминаване на реката. Най-ранните викингски погребения били открити в района в ранния 19 век. Най-скорошните разкопки през 2008г. разкрили гроб, съдържащ меч, връх на копие и брошка.

Днес локацията на градините ги прави популярно място за почивка едновременно за местни и за туристи. Пътеките между розовите градини, алеите с дървета, оградени с храсти правят разходките много приятни. Наличието на много клубове по гребане, главно по северната страна на реката правят парка главен пункт за този и други водни спортове в Дъблин.

Може предварително да си запазите тур, всяка сряда в 14.00 ч от 25 април до края на октомври, които са безплатни. Започват от входа на паркинга.

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *