Имаджиносити

Лятото на 2019 г. семейството ни имаше възможността да прекара почти три месеца в Дъблин и ще се опитам да ви разкажа за всичко интересно, популярно или не, в града. Като цяло не бих могла да кажа, че Дъблин ми хареса особено, за разлика от Ирландия като страна. Излезеш ли от града всичко е невероятно красиво, но самият Дъблин не чак толкова… Разбира се, има прекрасни местенца, и сега ще ви разкажа за едно от тях.

Имаджиносити е музей за деца в Дъблин, уникално място, мислено специално за деца до девет години и техните семейства. Целта му е да отведе въображението на децата от любопитство до откритие. Имаджиносити предлага голям избор от работилници и художествени класове, по компютри, музика, както и театър всеки ден.

Музеят има три етажа с интерактивни и образователни изложби, които децата могат да разгледат със собствено темпо. Всички изложби дават на децата възможността да учат чрез докосване и взаимодействие. С две думи децата могат да пипат всичко и да играят с каквото им душа поиска. Както можете да си представите преживяването беше уникално и адски забавно.

Първото ниво е проектирано като малък градски център, с детски пропорции, позволявайки им да се почувстват във тяхно си специално място. Децата могат да разглеждат обикновени и познати неща по нов начин, например супермаркета или лекарския кабинет.

Гаража предоставя на децата възможността да станат истински механици, шофьори и инженери докато разглеждат и играят в изложбата.

В „Дъблинския ресторант“ децата могат да ви предложат нещо за хапване. Декориран е като американска закусвалня от 50-те,а от джубокса могат да се пускат песни също от това време. Има на разположение костюми, така че децата напълно да се потопят в атмосферата.

Точно до ресторанта се намира голяма маса за игра във формата на градска карта.Може да се подреждат градове с много фигурки на хора, влакчета и дървета.

Банката дава шанс на децата да научат важни нещата за парите и различните валути по света.

Лекарския кабинет е много уютен и приветлив и тук децата могат да научат колко е важно да се правят упражнения и да бъдем здрави, да се състезават на велоергометри и да проследят какво се случва с тялото им. Могат да проверят и колко тежат и колко вода има в тялото им.

Кабинета беше едно от любимите места на сина ми, особено тази инсталация, в която когато легнете на леглото над вас светва лампа и може да видите как изглежда скелет, докато фигурата ви се отразява върху него.

На строителната площадка може да се ползват различни машини и да се строят къщи, както и се упражните по математика при подреждането на всякакви видове модели и пъзели.

А ето това е стълбата за децата:

А това е само част от етажа и забавленията на него:

Имаше и няколко интересни интерактивни игри, които забавляваха много децата. Тази представлява тръба с въздух, в която пускате фигурки с парашут и те падат плавно. Имам чувството, че прекарахме часове тук 🙂

Тук пък може да направите филм като местите фигурки на динозаври и да снимате докато ги движите. Крайния резултат получавате като клипче анимация, което може да видите на екрана.

Последното, което ни впечатли беше този музикален инструмент, който свири чрез тупване със специална палка по всяка тръба.

Музеят е прекрасно място за деца и там може да прекарате цял ден. За съжаление билети ви дава възможност само за два часа, като времето се следи стриктно. Цената е 8 евро, а деца под 3 години плащат 6. Най-добре е да се купи билет предварително, местата са ограничен брой, особено през уикендите. Тук можете да ги купите.

Очаквайте продължението и не спирайте да пътувате!

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *