George’s Street Arcade

Лятото на 2019 г. семейството ни имаше възможността да прекара почти три месеца в Дъблин и ще се опитам да ви разкажа за всичко интересно, популярно или не, в града. Като цяло не бих могла да кажа, че Дъблин ми хареса особено, за разлика от Ирландия като страна. Излезеш ли от града всичко е невероятно красиво, но самият Дъблин не чак толкова… Разбира се, има прекрасни местенца, и сега ще ви разкажа за едно от тях.

Уникалния George’s Street Arcade е най-стария търговски център в Европа и в Ирландия и се намира в сърцето на Дълбин.

South City Markets е първият специално построен викториански търговски център и е отворен през 1876 г. Проектиран е от изтъкнатите британски архитекти Локууд и Маусон и е официално отворен от кмета на Дъблин, сър Джордж Мойерс през 1881 г.

Трагедия поразява пазара на 27 август 1892 г., когато огромен градски пожар съсипва цялата сграда. По чудо никой не загива, но магазинерите губят всичко, включително и домовете си, които са били над магазините. А търговците със щандове губят още повече, защото стоката им не е била застрахована. Центърът е построен наново в същия стил от местни майстори и жители, и бил отворен на 13 септември 1894 г. Оттогава не е спирал дейността си, със спадове и върхове, отразявайки икономическото състояние на Дъблин през годините.

На по-малко от 5 минути от Графтън Стрийт и Темпъл бар, в този викториански търговски център, ще откриете бутикови магазини и щандове, от модерни дрехи, бижута, музика, колекционерски предмети и сувенири до прекрасна храна и ресторанти.

Очаквайте продължението и не спирайте да пътувате!

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *