Парка на пощальона

Това е парк в централен Лондон, много близо до катедралата “ Сейнт Пол “ . Отваря врати през 1880 г. като на мястото му преди това е имало църковен двор и гробището на “ St. Botolph’s Aldersgate „, като в продължение на двайсет години се увеличава и включва още две гробища , както и парцелите на няколко разрушени къщи .

През 1900 г., парка става място за Мемориала на героичната саможертва на Джордж Фредерик Уотс, паметник за обикновените хора, които са починали докато са спасявали живота на други и биха били забравени иначе . Самият паметник представлява лоджия и дълга стена, покрита с керамични плочи , описващи саможертвата им . Само четири плочи били сложени при откриването му и още девет добавени, докато Джордж Уотс бил жив .

През 1972 г., ключови елементи от парка, включително и мемориала били включени в защитения списък за сгради на Обединеното кралство . През юни 2009 г. била добавена нова плоча, 78 години след последната .

Аз бях много впечатлена от парка и след като прочетох плочите си признавам, че се разчувствах . Смятам, че идеята за този мемориал е прекрасна и трябва да има такива и на други места . Тъй като се намира в центъра на града можете без проблем да го включите в обиколката си и ви обещавам, че няма да съжалявате . Там витае едно много специфично чувство …

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *