Холанд парк

Холанд парк е смятан за една от най-добре пазените тайни в Лондон . Има масивна гора, която е дом на всякакви животни и цветя, на японска зен градина, водопад и красиви цветни градини.

54 акра, които в момента са Холанд парк, някога са били част от замъка Коуп ( Cope Castle ), голямо якобинско имение, построено през ранния 17 век от сър Уолтър Коуп. По-късно замъкът бил преименуван на Холанд Хаус на името на втория му собственик – графа на Холанд и съпругата ми лейди Рич, която пък била първият човек, който успял да отгледа успешно далии в Англия . По време на 19 век много политици и общественици като Дизраели и лорд Байрон започнали да се срещат в Холанд Хаус за да дискутират политика и имението скоро станало известно като “ място за политическа и литературна дейност „.

По средата на парка има и статуя на лорд Холанд, направена от Дж.Ф. Уотс, който бил викториански художник, а помощ за отливането ѝ получил от от Дж.Е. Боем . Лорд Холанд е седнал на троно – подобен стол , леко навел се напред . В едната си ръка държи бастун , а самият той е изобразен в средна възраст .

За съжаление Холанд Хаус била лошо пострадала по време на Втората световна война , а след нея района бил превърнат в прекрасния парк, който виждаме днес .

Една част от Холанд хаус все още се използва като младежки хостел, а предната тераса се използва за ежегодните в парка театрални продукции и класически концерти на открито всяко лято .

По време на Японския фестивал в Лондон през 1992 г., луксозна градина в японски стил е била направена в центъра на парка, включваща езеро с риби “ кои ‘, мост в края на водопад и японски кленове .

Тук може да се порадвате на цъфтящи розови градини и черешови дръвчета, обширни зелени пространства , но най-интересната част са пауните, които живеят и си се разхождат свободно в парка .

В парка има много скулптури, както и красиви кътчета за отдих .

Може да се види и гигантски шах, въртележка и страхотна детска площадка, на която ние прекарахме доста време .

Парка се намира в богаташкия район Кенсингтън и Челси, съвсем близо до Кенсингтън Палас . Освен Холанд парк може да разгледате и едноименната улица, където се намират едни от най-скъпите жилища в Лондон . Toчно на тази улица къща имат и Виктория и Дейвид Бекъм .

Ето и местоположението на парка :

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *