Имперски Военен Музей

Имперският Военен Музей е музейна организация с клонове на пет локации в Англия, три от тях в Лондон. Основан е като Имперски музей през 1917 г. и целта му е била да записва гражданските и военни дела и жертви на британците и тяхната империя по време на Първата световна война. С времето целта му се е увеличила и вече включва всички военни конфликти, в които Британия или съюза Commonwealth след 1914 г. От 2012 г. музеят се стреми да осигурява, да окуражава изучаването и разбирането на историята на съвременната война и военният опит.

Първоначално се е намирал в Кристалния дворец на Сиденхам Хил и е отворил врати през 1920 г. През 1924 г. музеят се е преместил в Имперския институт в Южен Кенсингтън, и накрая през 1936 г. е намерил постоянен дом в бившата Витлеемска болница в Саутуарк. Избухването на Втората световна война позволил на музея да увеличи колекцията и значението си, но след нея започнал да запада. През 60-те години бил направен голям ремонт и вече се наричал Имперски военен музей Лондон, като станал и щаб. През 70-те музея отворил и другите си клонове.

Колекцията му включва лични и официални документални архиви, снимки, филми и видео материали, записи и богата библиотека, голяма колекция изкуство и военни автомобили и самолети, екипировка и други различни артефакти.

Входа е безплатен, но някои временни изложби може и да изискват допълнително заплащане.

На тази снимка се вижда „Плачещият прозорец“ – водопад, представляващ хиляди ръчно направени макове, изливащи се от висок прозорец надолу към земята. „Плачещият прозорец и вълна“ първоначално били две централни скулптури от инсталацията „Потопени в кръв земи и морета от червено“ на художника Пол Къмингс през 2014 г. Пол представил макове разпилени около Лондонският Тауър, всеки от тях символизиращ британски и колониална жертва на конфликт. След това маковете пътуват из страната и участват в различни инсталации.

Те бяха и главната причина да посетим музея.

Сградата има пет етажа и на всеки от тях има различни изложби.

На ниво 0 се намират галериите на Първата световна война и „Свидетелите на войната“. Можете да откриете историите за Първата световна през очите на британския народ и империята, както на фронта, така и у дома. Изложени са над 1300 обекта от колекциите на музея, включително оръжия, униформи, дневници, спомени, филми и изкуство.

„Свидетели на войната“ показва девет важни обекта последния век, наблягащи на ролята на музея в разказването на истории от конфликтите. Тази драматична изложба включва реактивен самолет Хариер , както и Спитфайър, висящ над ракета V-2. Може да видите и танк Т-34, картечница от Първата световна , която се е превърнала и в мемориал на мъжете, които са се били с нея. Заедно с тях има Ленд Ровър на Ройтерс, повреден от ракетна атака в Газа.

Ниво 1 представя Втората световна война и изложбата „Ключови точки 1934-1945“. Можете да разгледате важни моменти от Втората световна чрез животите на хората и предметите, които са изложена. Може да разберете и ролята на стратегическото бомбардиране и бойните фронтове в Русия и Африка до деня на кацане D-day.

Един от важните моменти в изложбата е самолета Мицубиши А6М, който е бил използван от Имперския японски военноморски флот от голямата им самолетна база на Тароа, един от Маршалските острови. Бил е тежко пострадал по време на битка, но заради липсата на ресурси на японците и проблеми, свързани с доставката на резервни части за самолетите, той не е можел да бъде поправен. Подари тази причина той бил просто бутнат отстрани на пистата и оставен да ръждясва в джунглата.

Ниво 2 е за изложбата „Мир и сигурност: 1945-2014“. Тук може да се проследи историята от Британия и Европа след Втората световна война до Студената война и атаката срещу Световния търговски център през 2001 г. Изложбата показва как се преборва един конфликт и как обществата се разделят и събират в държави като Косово, Ирак и Афганистан от 1945 г. до наши дни.

Ниво 3 е за временни експозиции, които се сменят с времето.

Ниво 4 е за Холокоста , показвайки историята на нацистките преследвания на евреи и други групи преди и по време на Втората световна война. Създаването и изпълнението на „Последното решение“ са показани сурово със снимки, документи, артефакти, плаката и филми, показващи силни доказателства за това как преследването се е превърнало в масово унищожение.

Не се препоръчва за деца под 14 години.

И накрая, на 5 етаж се намира една любопитна изложба – Галерията на лорд Ашкрофт – Необикновените герои. Тя показва най-голямата в света колекция от кръстове Виктория, заедно с доста сериозна колекция на Джорджиански такива. Можете да откриете над 250 невероятни истории на мъже, жени и деца, които са направили изключително смели дела за да помогнат на гора, изпаднали в беда. Може да проследите специално направената детска следа и да използвате интерактивните екрани за да разкриете седем теми – смелост, издръжливост, водачество и жертвоготовност.

Освен изложбите може да насладите на прекрасен магазин и две кафенета. Те са прекрасно място за кратка почивка и хапване на сандвич или сладкиш.

Ние посетихме музея в доста дъждовен ден и не можахме да се насладим на двора, но изглеждаше чудесен.

Синът ни, който по време на посещението ни беше на три години, не е голям фен на оръжия и войници, но въпреки това се забавлява много. Има много интерактивни игри, а кураторите на музея са помислили, че и децата трябва да се забавляват докато мама и тате се опитват да научат нещо. Така, че ако имате малко дете, не се колебайте, а направо отивайте на посещение. Няма да съжалявате, обещавам.

Ето и точното му местоположение :

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *