Кралският съд

Кралският съд или Лондонския Върховен съд е омагьосваща сграда на Флийт Стрийт. Напомня на катедрала и като стил и като мащаб. Извисяващи се арки, красиви витражи, украсени с герба на лорд Канцлера и пазачите на Великият печат, комбинирани с мраморния мозаечен под водещ до лабиринт от впечатляващи коридори… Всичко това представлява една от най-добре пазените тайни в Лондон.

Кралица Виктория открила съда през декември 1882 г. след единайсет години строеж. Сградата моментално станала впечатляваща забележителност в сърцето на града. Единайсет архитекти се борели за проекта (мислели, че ще строят катедрала ) като всеки показвал уникален дизайн за мястото и вида на сградата. През 1868 г. Джордж Едмънд Стрийт бил избран и той проектирал всичко от основите до релефите и кулите.

За съжаление, Джордж Стрийт умрял преди сградата да бъде открита. Предполага се до това го довел огромният стрес покрай строежа, починал е на 57 години.

Парламента платил 1 453 000 лири за 24 000 кв.м място. Сградата била платена в брой , сума събрана в съда от имоти, останали незавещани след смъртта на собствениците им.

Веднъж открили бездомен човек да живее в мазето.

Главният съд някога бил зала 6, но съдията мислел това число за нещастно и помолил номера да бъде сменен на 4, както е и до днес.

Стая 666 е единствената от ремонтираните адвокатски стаи , в която майсторите не могли да свалят оригиналните числа изписани с боя, колкото и да се опитвали. Тази стая ( на снимката отдолу) е и най-студената в целия съд и се ползва рядко.

Можете да си запазите специален тур, наречен Лондонски Законен пешеходен тур и според естеството на делото , гледано през деня може да присъствате и да го наблюдавате през обществената галерия. Цената на тура е 13 лири за възрастен и 10 за деца над 14 години. Детайли може да намерите тук.

Ето го и точното място :

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *