Падингтън стрийт гардънс

Този зелен и популярен парк, разположен зад главната улица на Marylebone, някога е бил църковен двор и поради тази причина все още пази някои много стари паметници.

Градините са разделени на южни и северни, като аз ще ви разкажа само за южните – те са по-интересни и по-големи. Състоят се от подредена тревна част, традиционните храсти, лехи с рози, лондонски чинари, както и заслон и детска площадка . Както във всеки парк и тук има публични тоалетни.

Градината е направена през 18 век като допълнително гробище за старата енорийска църква St Marylebone . Земята била дарена от Едуард Харли, граф на Оксфорд, през 1730 г. и е осветена като гробище през 1733 г.

Едно от условията при дарението било, че трябвало да бъде построен приют за бедни , който вече е разрушен. При отварянето на съседно по-голямо гробище през 1814 г., това било официално затворено като до тогава имало над 80 000 гроба. Градините все още са свещена земя .

През 1885 г. градините станали място за развлечение и почивка, официално открити от принцеса Луиз на 06 юли 1886 г. Голяма част от надгробните паметници били преместени в мавзолей, издигнат тук от Ричард Фицпатрик в памет на жена си и оставен на мястото си заради впечатляващия си дизайн.

Тук се намира и статуя от Донато Баралия от Милано, която е поставена през 1943 г.

Ето ги и на картата :

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *