Скай Гардън

С доста голямо закъснение, дойде време най-накрая да продължа разказите за забележителностите на Лондон, които успях да разгледам при три месечното ми пребиваване там. Освен някои от най-известните такива, ще ви разказвам и за доста други, които въпреки, че не са популярни си заслужават.

Наблюдателната галерия Скай гардън се намира на 43 етаж на небостъргач с прякора „Уоки-токи“ и предлага невероятни гледки над Лондон от нейния пълен с растения атриум. Прозорците са от пода до тавана, така че тази градска джунгла има изключителни гледки над покривите на града, както и отворена тераса, от която пък се вижда и Темза.

Още от отворянето си през 2015 г., Скай гардън впечатлява посетителите си, като освен това е проектирана за да създаде отворено и оживено пространство за релакс, далеч от стреса на града и предлага за посетителите редкия шанс да усетят Лондон от съвсем различна перспектива.

От тук може да видите небостъргачите „Шард“ и „Краставичката“, катедралата Сейнт Пол, Тауър Бридж и, разбира се, Темза. Всъщност, може да видите почти всичко.

Освен прекрасната си гледка, главната забележителност на Скай гардън е великолепната вътрешна градина. Тя е идеалното място за да се вдъхновите ботанически, докато се намирате на закрито, което е особено полезно когато вали.

Освен разходката, може да седнете и в някой от баровете или ресторантите на място, като има за всеки по нещо – от много скъпи и изискани до по-обикновени.

Посещението на Скай Гардън е напълно безплатно! Билети обаче, се запазват предварително, като новите излизат всяка седмица. Местата са ограничени, така че не чакайте много, ако имате определена дата, на която искате да отидете. Също така, билетите са за определен час, ако го изпуснете, губите шанса си. Ще трябва да запазвате наново.

Очаквайте продължението и не спирайте да пътувате!

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *