Burrow Beach

Лятото на 2019 г. семейството ни имаше възможността да прекара почти три месеца в Дъблин и ще се опитам да ви разкажа за всичко интересно, популярно или не, в града. Като цяло не бих могла да кажа, че Дъблин ми хареса особено, за разлика от Ирландия като страна. Излезеш ли от града всичко е невероятно красиво, но самият Дъблин не чак толкова… Разбира се, има прекрасни местенца, и сега ще ви разкажа за едно от тях.

Плажа Бъроу в Сътън, Дъблин е пясъчен плаж, дълъг приблизително 1.2 км и свързва Хоут Хед с останалата част от сушата. Има голяма част с пясъчни дюни и е любим на местните.

Награден е с Green Coast Award за 2019 г. Много хора обичат да карат кайт и да ловят риба тук. Дори може да видите някой тюлен да се пече на скалите.

Въпреки, че като цяло лятото в Дълбин беше много далеч от представите ми, често ходехме на този плаж, защото беше лесно достъпен, а голям и красив. Редовно хващахме отлива и се забавлявахме с детето, тъй като след водата остава много мидички, рачета и какви ли не следи от други морски животинки.

Освен това пясъка е толкова фин, че е идеален за копаене на дупки или правене на пясъчни замъци.

Плаажът се намира съвсем близо до станцията на ДАРТ ( част от дъблинските влакове), наречена Sutton Cross Dart Station. Освен с влак може да стигнете и с автобус, а по пътя може да се насладите на прекрасни гледки и къщи.

Въпреки, че плажовете покрай Дъблин не стават за къпане, са идеално място за почивка и за да прекарате чудесен ден извън града. При отлив можете да се разходите до градчето Хоут, за което ще ви разкажа в друг пътепис, но си заслужава.

Очаквайте продължението и не спирайте да пътувате!

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *