Фермата Airfield

Фермата Еърфийлд е единствената работеща ферма в Дъблин, която е отворена за посещения през цялата година. Можете да посетите много атракции, включително семейния дом Овъренд, кухня, градини, ретро коли, ферма и площадки за игра.

Ще да видите кокошки, може да съберете пресни яйца или да гледате как се доят крави. Също така да станете приятели с кози, прасета, магарета и ако уцелите точното време ще сте свидетели и на храненето им.

На територията на фермата има няколко градини. Оградената има специфична атмосфера, благодарение на дърветата, които ѝ придават чувство на уют, а в центъра се намира перголата, е украсена с рози и глицинии.

В Оранжерията можете да се научите как се отглеждат различни видове растения и цветя.

На входа на фермата има така наречената „Потънала градина“, която е на ниво по-ниско от заобикалящото я. Нейната тема са ядливите растения, като може да видите орнаментални моркови, лук и ядливи цветя.

Освен тях има още три градини с различни посеви и растения.

Първоначално дом на семейство Овъренд, Еърфилд хаус днес е интерактивна изложба, която доближава посетителите до почитаното дъблинско семейство. Може да видите семейни снимки, писма, оригинални дрехи и витрини с награди за животните, ретро коли и любимите им викториански играчки и книги.

Тъй като мястото е наистина огромно и може да прекарате цял ден из него, на доста места има направени различни детски площадки.

Забавно интересна беше тази до прасетата, направена като външна кухня с мивка, маса и посуда.

Около оборите пък имаше фигури на част от животните, които живеят там и информация за тях.

Имението е особено интересно за посещение за днешните градски деца, които са виждали селскостопански животни само по книгите. За сина ми беше доста забавно, особено да бъде толкова близо до тях.

Цената на посещение е 12 евро за възрастни и 6.50 за деца над три години. Има и различни комбинирани билети, най-добре може да ги видите в сайта им.

Приключвам описанието на фермата с тази снимка, която най-добре показва огромния кеф на сина ми и радостта, която беше изписана на лицето му през целия ден.

Очаквайте продължението и не спирайте да пътувате!

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *