Буши парк

Района,известен като Буши парк е обитаван през последните 4000 години, най-ранните археологически находки, намерени тук са още от Бронзовата ера. Също така има доказателства, че през Средновековието района се е ползвал за земеделие.

Когато Хенри VIII отнел двореца Хемптън Корт от кардинал Томас Уолси през 1529 г., краля нарекъл трите парка, които в момента правят Буши парк и една област около него както следва : Хеър Уорън, Мидъл парк и Буши Парк. Запален ловец, той ги определил като специално място за лов на елени.

Неговите наследници, може би не толкова запалени по спортните дейности, добавили няколко живописни елемента, включително реката Лонгфорд, 19 метров канал, построен по заповед на Чарлс I за да осигурява вода за Хемптън Корт и неговите езера. По това време бил построен и Честнът авеню, който започва от Парк роуд в Тедингтън и свършва в Лъвския вход на двореца Хемптън корт.Това авеню и фонтана Даяна са по проект на сър Кристофър Рен за да служат като главен вход към двореца.

Сред тези, които са изпълнявали функцията на рейнджър (почетна титла, която е гарантирала жителство в Буши хаус) бил крал Уилям IV, докато все още бил херцог на Кларънс. За да подсигури,че съпругата му кралица Аделаида ще може да остане в дългогодишният им дом, той я назначил за наследник на титлата рейнджър след смъртта му. След нейната смърт, обаче позицията останала незаета и излязла от употреба.

По време на Първата световна война, парка бил дом на Кралската канадска болница, а между войните и на дом за недохранени деца.

В наши дни като част от подобряването на парка е добавено кафене „Развъдник на фазани“ и през 2009 г. е възстановена и реконструирана Upper Lodge Water Gardens .

Буши парк е парк с елени. Червени и Светлокафяви елени все още се разхождат свободно през парка, точно както когато Хенри VII е ловувал тук.

В момента има около 320 елена и тяхната паша е жизнено важна за да се запази високото качество на парковата трева. За разлика от подрязването, животните които пасат създават вариации на структурата и разнообразие за растенията и не разрушават мравуняците, които добавят още към разнообразието на тревните площи.

Стадата се пазят да не влизат в Удланд гардънс и другите защитени насаждения за да се запазят дърветата и храстите. Червените елени са най-големите местни бозайници на Британските острови и през лятото тяхната окраска е лъскаво червена. Светлокафявите, донесени от римляните, са по-малки и тяхната лятна окраска, често на петна, варира от кремава до тъмно кафява.

Елените са диви животни – стойте на поне 50 метра от тях и винаги внимавайте къде ходите за да не се окажете между двама разгонени мъжкари или майка и малкото ѝ.

Градините Waterhouse Woodland първоначално пътека в гората, създадена през 1925 г., се състоят от две насаждения от ранния 19 век.

През 1948-49 г. били направени подобрения от директора на парка Джоузеф Шифър, чийто креативен поглед е виновен за новите пътеки и градини, които са гръбнака на днешните градини. Навътре в тях ще видите Рибарското езеро, градината КИнгс ривър, Върбовите насаждения и Silver Birch Glade.

Най-близките гари са Хемптън корт в Източен Мосли на юг, Хемптън Уик на изток, Тедингтън и Фулуел на север и Хемптън на запад. Всички са на между 10 и 20 минути пеша.

Може да стигнете и с автобус 111, 216 и 411 покрай Хемптън корт гейт и Хемптън корт роуд (главния южен вход на парка).

Ето и местоположението му:

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *