Вътрешният и средният двор на съда

В този пост ще ви разкажа за една църква и невероятно красивия район около нея, който истински ме впечатли.

Без значение дали сте чели “ Кода на Да Винчи “ или други подобни трилъри, със сигурност сте чували за Рицарите Темплиери. Няколко факта могат да бъдат потвърдени за тях – група поклонници тръгнали за Йерусалим през 1119 г. като някои от тях били въоръжени и спазвали строг, религиозно вдъхновен код. Тук вече фактите се размиват. Според историята девет от тях станали монаси и били пленени в Храма на Соломон.

Наречени са Рицарите Темплиери заради този храм ( темплиер идва от temple, храм на английски) и тяхната група бързо се увеличила след като все повече поклонници идвали в Йерусалим. Напрежението между християни и мюсюлмани започнало да се покачва и защитата на поклонниците станала доста скъпа. Започнали да се събират пари из цяла Европа и Рицарите станали много престижни.

В Лондон Рицарите започнали да имат и политическо влияние. С богатите си приятели и църквата им в централната част на града, Темплиерите започнали да се месят във финансовите и вътрешни работи на процъфтяващата британска нация. Владетеля на църквата бил член на парламента, разделянето на Църквата и държавата щяло да се случи чак след 500 години.

Църквата Мидъл темпъл била построена през 1185 г. и най-отличителната ѝ част е кръглият ѝ нев. Направена е по подобие на Църквата на Божи гроб в Йерусалим.

Към късните години на 1200 Кръстоносците вече не се справяли много добре и с проблемите във Франция ордена започнал да чезне. Когато най-накрая паднали през 1307 г. всичките им земи преминали към Короната. Крал Едуард II употребил земята и сградите за да създаде правни колежи, които се развили в днешните Дворове на съда.

По време на Втората световна война, германски бомби повредили покрива на църквата , но скоро след това бил реставриран.

Срещу църквата се намира Почтеното Общество на Вътрешния храм , известен и като Вътрешния храм и е един от четирите двора на съда (професионални асоциации на съдии и адвокати) в Лондон. За да може да практикувате в Англия и Уелс трябва да сте член на един от четирите двора.

Двора е професионално тяло, което предлага правно образование, селекция и регулация на членовете си. Управлява се от правителствен съвет, наречен „Парламента“, съставен от „Майстори на пейката“ и Ковчежник , който се избира с мандат от една година. Името си храма носи от Рицарите Темплиери, които са давали тези земи под наем до разпадането им през 1312 г. Вътрешния храм бил главно общество още през 1388 г., въпреки че точната дата на основаването на никой от четирите двора не е известна. След спорен ранен период (по време на който Дворът бил почти напълно разрушен по време на Селския бунт) той станал вторият най-голям двор по време на Елизабетинския период.

Вътрешния храм се разширил по време на царуването на Джеймс I и Чарлс I имал 1700 студенти, приети между 1600 и 1640 г. Избухването на Първата гражданска английска война води до спиране на правното образование, а Дворовете биват затворени за почти четири години. След английското възраждане Вътрешния храм приема Чарлс II в Лондон с огромен банкет.

След период на застой през 18 век следват сто години на възстановяване на богатството им, сградите са разширени и възстановени. Много от работата е разрушена по време на немските бомбардировки. Реставрацията е приключена през 1959 г. и днес Двора е в цветущо състояние с над 8000 члена.

Почтеното общество на Средния храм, по-известен като Средния храм, е втория двор на съда, като само неговите членове имат правото да се наричат „barristers“ или адвокати.

Средният храм притежава 43 сгради и са все още под закон от 1608 г. от Джеймс I. Някои от сградите са модерни, заменяйки тези разрушени през бомбардировките, но повечето датират от 16 век. Средният храм, заедно със Вътрешния, отговарят за църквата Темпъл и къщата на Майстора, Джорджианска къща, построена през 1764 г.

Една от най-известните е Залата на Средния храм, чийто строеж започва през 1562 г. и свършва 1572 г, въпреки че е отворена чак през 1576 г. от кралица Елизабет I. Нейният покрив с греди е един от най-красивите в Лондон. Една от масите в залата пък е направена от греди от Голдън Хинд, корабът на сър Франсис Дрейк за да обикаля света. Над масата има огромна картина на крал Чарлс I от Антъни ван Дайк, а също и портрети на Чарлс II, Джеймс II, Уилям III, Елизабе I, кралица Ан и Джордж I. На стените има панели с гербовете на Читателите (старшите членове), датиращи от 1597 г.

Залата е преживяла Големият пожар през 1966 г., но е повредена от бомбардировките през Втората световна.

Тя е сърцето на Средния двор, а студентите в него са задължени да присъстват на поне 12 квалификационни срещи тук всяка година. Тези сесии, формално наречени “ вечери“ комбинират академични и образователни елементи и обикновено представляват вечеря или прием с лекции, дебати, разисквания и музикални изпълнения.

Ако искате да посетите някоя от сградите трябва да проверите сайта им, тъй като не винаги са отворени. Някои от тях са участници във фестивала Open House London, но може да се помотаете из малките улички, когато си поискате.

А ето и точното им място :

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *