Старият антикварен магазин

Този старомоден малък магазин е бил вдъхновението на Дикенс за едноименния му роман, въпреки че магазина е получил името си чак след излизането на книгата.

Сгушен между сградите на Лонското Икономическо училище и предтавлява мъничък магазин с дървени греди.

Датиращ още от 16 век, с наклонен покрив, надвиснал горен етаж и всъщност един от най-старите магазини в Лондон. Притиснат и не на място сред един от най-престижните световни университети този малък скърцащ магазин, построен от материал изхвърлен след корабокрушения е преживял не само Големия пожар през 1666 г., но и бомардировките през Втората световна война. Чарлс Дикенс живял наблизо и често посещавал магазина. Въпреки че името е дадено след публикуването на романа, твърди се че точно той го е вдъхновил .

Творбата била толкова популярна, легенда твърди, че читателите в Ню Йорк , отчаяни да разберат края, са превзели пристана на Долен Манхатън, когато кораба каращ последната част пристигнал.

Оригиналният магазин започнал като мандра, подарък от крал Чарлс II на една от многото му любовници. Скрит на Портсмут Стрийт, южно от Lincoln’s Inn Fields, магазина в момента продава безбожно скъпи и екстравагантни обувки и си работи както е било в последните 500 години.

Ето и локацията му :

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.