Браун Харт гардънс

Градините Brown Hart представляват повдигната тераса в Мейфеър, съвсем близо до Оксфорд стрийт. Построени са през 1906 г. над електрическата станция Дюк стрийт, след като заради построяването на станцията е трябвало да се премахнат тези на уличното ниво. За да компенсира местните жители за загубата на градината им, херцога на Уестминстър настоял тази да бъде с дървета, сложени в саксии. Били отворени за посещения до 80-те години, когато били затворени от Лондонския електрически борд.

Пода на градините е покрит с френски пясъчник, а дърветата и растенията са разположени в специални саксии, които са също така и лампи, осветяващи терасата. Тези в средата , както и пейките могат да бъдат размествани, така че дизайна на градините да се променя според сезона.

През 2007 г., след реставрация , градините отново отварят врати, след 20 години забвение.

Интересен факт за тях е, че въпреки, че са под юрисдикцията на Уестминстър парк, попадат и в пределите на имението Гросвенър, построено преди 300 години и все още имащо странни и остарели закони.

В градините не може да идват пияни или безработни хора . Забранени са игри, скандали, викане, пеене и правенето на гимнастика. А, всеки човек, нарушаващ ги ще бъде преследван от закона 🙂 

Ето и точното място на картата, ако решите да ги посетите :

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *