Нийлс ярд

Дълбоко в сърцето на първа зона, недалеч от Ковънт гардън, се намира малкия двор Нийлс Ярд ( точния превод е двора на Нийл ). Скрит зад една малка уличка няма никакъв шанс да  го намерите, ако предварително не го търсите .

Тук преди около 40 години е имало само плъхове , двора се е ползвал само за изхвърляне на боклуци . Бил толкова забравен от хората, че почти не го е имало на никакви карти, а за него са знаели дори по-малко хора от сега . Горе-долу по това време Николас Сандърс търсел място да започне бизнеса си . Искал да бъде етичен, устойчив и търсел идеалната локация . Тогава се натъкнал на Нийлс Ярд ( тогава с името King’s Head Court ,двора на кралската глава ). Въпреки неприятния вид на мястото той видял потенциала му.

Целия район бил предвиден за събаряне и ново строителство, а на Сандърс пъровоначално му било отказано разрешително за магазин, но той не се отазал и продължил да настоява . Малкият му магазин станал бързо хит и се разраснал до разцъфтяващ бизнес . Днес мястот си е цяло село, скрито в едно от най-неочакваните места . Пълно е с кафенета, а нвероятните шарени сгради само допълват настроените. Препоръчвам ако имате малко повече дни в града.

Ето го входа от стрната на Monmourth street :

където ти ви посреща този мил и едновременно с това тъжен графит :

И ето ги цветовете, които ви заливат отвсякъде :

За да не се лутате и да го търсите из уличките, ето го и точното място:

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *