Атина – ден четири

Както и почти всеки ден , прекаран в Атина и този започна с плаж. В предишните си публикации разказах за опитите да намерим идеалния и вече след като го бяхме открили не рискувахме и всеки ден си ходехме там . Няма да ви отегчавам излишно, за това направо преминавам към по-интересната част – разходката ни привечер .

Бях решила, че трябва да видя огромното пристанище на Атина – Пиреос, но през деня ,след като се консултирах с гугъл и малко снимки, реших да проверя и други възможности . Накрая се спрях на две доста по-близки до нас, а и по-автентично изглеждащи .

Първият избор беше Flisvos, но преди него си направихме дъъълга разходка по крайбрежната улица, от нашия квартал до пристанището . Времето беше на смрачаване, светлината беше прекрасна, а рибарите и невероятно чистите и дебели котки, мотаещи се около тях само ни зарадваха и допълниха красивата гледка .

Освен котки ни посрещна и мемориал – подводница , както и красив парк с голяма и интересна детска площадка .

След разходката тук стигнахме и до пристанището, което се оказа по-голямо и по-интересно от очакваното от мен . Никога не съм се впечатлявала особено от лодки, но тук имаше великолепни образци, имаше даже една , на която имаше паркиран хеликоптер ! Сигурна съм, обаче, че за доброто представяне на Flisvos помогна много и залеза, който ни достигна точно на пристанището .

През 2002г. тук е направен голям ремонт, за да може пристанището да започне да предлага услуги от най-висок клас за яхти и мега-яхти ( да, наистина така се наричат ) . Това е първото подобно място в Атина , което може да предложи такива услуги и в момента заема над 3,800 кв. м. Освен „паркинг “ , на пристанището има и ресторанти, магазини и барове .

Възхитихме се на „мега-яхтите“ и поехме и към главната част на разходката ни – пристанището Mikrolimano . До него стигнахме пак с любимите ни трамваи, като спирката на която слязохме беше на стадиона Ειρήνης και Φιλίας ( Peace and Friendship ). Наоколо имаше парк и огромен булевард , изглеждаше леко запуснато и страшно, но се оказа така само на пръв поглед . След около пет минутна разходка в парка стигнахме и до началото на пристанището .

Това е най-малкото и най-снимано пристанище в Атина . Комбинира прекрасна гледка и огромен брой ресторанти и клубове . Горе-долу, цялото пристанище е оградено от заведения и за да видите водата трябва да седнете в някое от тях . За нас това не беше проблем, тъй като бяхме решили да вечеряме тук и веднага мога да препоръчам ресторанта , в който хапнахме – Sea View . Храната беше много вкусна, цените нормални, а обстановката – чудесна .

Ядохме няколко неща, като специално искам да препоръчам две – това е фава, специална паста от жълт грах, лук и зехтин, която е характерна за островите и направо може да си оближете пръстите, докато я опитвате.

Това, го ядох аз и представлява спагети със скариди и доматен сос . За първи път ям паста с морски дарове и много, много ми хареса 🙂

След като на мен ми потекоха лигите, а сигурно и на вас ви показвам и гледката, на която се наслаждавахме цяла вечер :

На тази снимка в ъгъла се виждат и пасажите от риби, които плуваха в заливчето и се нахвърляха на всяка троха хляб, която им хвърлехме.

С тези гледки ви оставям, защото следващият ни ден беше отреден за Акропола, а там има мнооооого за разказване. Очаквайте продължение …

Author: marinelapetrunova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *